śniadanieobiadpodwieczorek
Poniedziałek
22.04.24r.
Pieczywo mieszane z masłem, grzane kiełbaski, keczup, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa
II śn- banany
*1,6,7
zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, ryż na mleku z polewą kakaową, pomarańcze, kompot wieloowocowy
*1,7,9
bułeczki kukurydziane z masłem, szynka drobiowa, ogórek kiszony, herbata
*1,7
Wtorek
23.04.24r.
Bułka rarytas oraz chleb chia z masłem, szynka, papryka, mozzarella, kawa zbożowa
II śn- winogrono
*1,7
zupa kalafiorowa z ryżem, gulasz segedyński z kapustą, ziemniaki, kompot wieloowocowy
*1,7,9
jabłka, biszkopty
*1
Środa
24.04.24r.
Mleko z płatkami, kajzerki oraz graham z masłem
II śn- słupki kalarepki i ogórka
*1,6,7
krem z cukinii z grzankami czosnkowymi, makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie śmietanowym, kompot wieloowocowy
*1,3,7,9
kisiel, mandarynka
Czwartek
25.04.24r.
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, ogórek zielony, sałata lodowa, kawa zbożowa
II śn- jabłka
*1,7
zupa pomidorowa z lanym ciastem, indyk duszony z sosem, ryż, fasolka szparagowa, kompot wieloowocowy
*1,3,7,9
jogurt naturalny z płatkami musli z dodatkiem krojonych bananów, biszkopty
*1,7
Piątek
26.04.24r.
Pieczywo mieszane z pastą z awokado z białym serem, kawa zbożowa
II śn- ananas
*1,7
krem z dyni z groszkiem ptysiowym, eskalopki rybne, ziemniaki, sałatka wiosenna, kompot wieloowocowy
*1,3,4,7

krążki ryżowe z serkiem Danio z dodatkiem krojonych owoców
*7
Woda mineralna bez ograniczeń!

Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne- arachidowe
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe ( np. kakao, herbata,
dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości
alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj. soi, orzechów, selera i gorczycy.

Facebook
Skip to content