JADŁOSPIS

570612b7 (1)

 

Data
Posiłek
Potrawy
17.09.2018 r.
Poniedziałek
ŚNIADANIE Pieczywo mieszane z masłem, grzane kiełbaski, keczup, herbata z cytryną.*1,
II ŚNIADANIE Winogrono.
OBIAD Zupa kalafiorowa z ryżem, racuchy z jabłkami, kompot owocowy.*1,3,7,9
PODWIECZOREK  Koktajl malinowo- bananowy, chrupki.*7
 18.09.2018 r.
Wtorek
ŚNIADANIE  Bułki wieloziarniste, chleb z masłem, serem żółtym, papryka, kawa zbożowa.*1,7
II ŚNIADANIE  Banany.
OBIAD  Rosół z makaronem, podudzia z kurczaka, sałatka wiosenna, ziemniaki, kompot owocowy.*1,3,7,9
PODWIECZOREK  Jagodzianki, herbata owocowa.*1,3
19.09.2018 r.
Środa
 
ŚNIADANIE  Pieczywo mieszane z masłem, szynką, sałata zielona, pomidor, kawa zbożowa.*1,7
II ŚNIADANIE  Gruszki.
OBIAD  Krem z dyni z groszkiem ptysiowym, kolorowy kociołek, chleb, kompot owocowy.*1,7,9
PODWIECZOREK Serek Danio.*7
20.09.2018r.
Czwartek
ŚNIADANIE Mleko z płatkami, kajzerki z masłem, graham z dżemem.*1,7
II ŚNIADANIE Śliwki.
OBIAD Krupnik, schab duszony, sos, risotto, kompot owocowy.*7,9
PODWIECZOREK Winogrono.
21.09.2018r.
Piątek
ŚNIADANIE Pieczywo mieszane z pastą serową, herbata z cytryną.*1,7
II ŚNIADANIE Winogrono.
OBIAD Zupa pomidorowa z ryżem, ryba miruna, surówka z marchewki i jabłka, ziemniaki, kompot owocowy.*3,4,7,9
PODWIECZOREK Arbuz.

   *Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne – arachidowe
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10.Gorczyca i produkty pochodne
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne
12.Dwutlenek siarki
13.Łubin
14.Mięczaki

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.