Jadłospis

Co mamy pysznego na kolejne dni?

14.10.2019 r.
Poniedziałek
ŚNIADANIE Pieczywo mieszane z masłem, szynką, ogórek kiszony, kiełki brokuła, herbata z cytryną.*1
II ŚNIADANIE gruszki
OBIAD krupnik, racuchy z jabłkami, kompot owocowy*1,3,7,9
PODWIECZOREK wek z pasztetem, kawa zbożowa *1,7

15.10.2019 r.
Wtorek
ŚNIADANIE Precelki oraz graham z masłem i dżemem, kakao.*1,7
II ŚNIADANIE jabłka
OBIAD zupa ziemniaczana, leczo, chleb,kompot owocowy*1,7,9
PODWIECZOREK banan, chrupki

16.10.2019 r.
Środa
ŚNIADANIE Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, papryka, herbata z cytryną*1,7
II ŚNIADANIE winogrono
OBIAD krem z cukinii z groszkiem ptysiowym, makaron z kurczakiem i szpinakiem, kompot owocowy *1,3,7,9
PODWIECZOREK budyń malinowy, ciastka wianuszki *1,7

17.10.2019 r.
Czwartek
ŚNIADANIE Pieczywo mieszane z pastą z tuńczyka, herbata z cytryną *1,3,4,7
II ŚNIADANIE śliwki
OBIAD zupa pomidorowa z ryżem, podudzia z kurczaka, sałata zielona ze śmietaną, kompot owocowy *1,7,9
PODWIECZOREK jogurt naturalny z truskawkami, bezy *7

18.10.2019 r.
Piątek
ŚNIADANIE Mleko z płatkami, kajzerki z masłem, graham z miodem*1,7
II ŚNIADANIE brzoskwinie
OBIAD rosół z ryżem, kotleciki ziemniaczane z sosem pieczarkowym, kompot owocowy *1,3,7,9
PODWIECZOREK koktajl wiśniowo- bananowy, słomka ptysiowa*1,7


ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (arachidowe).
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne.
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki.
13. Łubin.
14. Mięczaki.