śniadanie | obiad | podwieczorek | |
Poniedziałek 25.03.24r. | Pieczywo mieszane z masłem, szynka, ogórek kiszony, kawa zbożowa II śn- mandarynki *1,7 | zupa pomidorowa z ryżem, naleśniki z dżemem lub serkiem białym, plasterki melona, kompot wieloowocowy *1,3,7,9 | bułeczki kukurydziane z pasztetem, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną *7 |
Wtorek 26.03.24r. | Bułka rarytas oraz chleb chia z masłem, ser żółty, mozzarella, pomidor, kawa zbożowa II śn- mandarynki *1,7 | rosół z makaronem, bitki schabowe, sos, kapusta czerwona, ziemniaki, kompot wieloowocowy *1,3,7,9 | banany, biszkopty *1 |
Środa 27.03.24r. | Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa krakowska, sałata zielona, jajko, papryka, kawa zbożowa II śn- banany *1,3,7 | żurek z ziemniakami, fasolka „po bretońsku”, chleb, kompot wieloowocowy *1,7,9 | krążki ryżowe z serkiem Danio z dodatkiem krojonych owoców *7 |
Czwartek 28.03.24r. | |||
Piątek 29.03.24r. | |||
Alergeny występujące w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne- arachidowe
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe ( np. kakao, herbata,
dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości
alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj. soi, orzechów, selera i gorczycy.