Jadłospis

Co mamy pysznego na kolejne dni?

21.09.2020 r.
Poniedziałek
ŚNIADANIE Pieczywo mieszane z masłem, szynka, jajko, mozarella, sałata zielona, pomidor, herbata z cytryną.*1,6
II ŚNIADANIE śliwki
OBIAD Kapuśniak z ziemniakami, łazanki z mięsem mielonym, kompot owocowy. *1,3,7,9
PODWIECZOREK chałki z masłem, kakao *1,7

22.09.2020 r.
Wtorek
ŚNIADANIE Rogalik maślany oraz graham z masłem, dżemem, kakao.*1,7
II ŚNIADANIE banany
OBIAD Żurek z jajkiem, gulasz wołowy, kasza jęczmienna, ogórek kiszony, kompot owocowy*1,3,7,9
PODWIECZOREK surówka z marchewki i jabłka

23.09.2020 r.
Środa
ŚNIADANIE Pieczywo mieszane z masłem, grzane kiełbaski, keczup, herbata z cytryną.*1,6,7
II ŚNIADANIE jabłka
OBIAD Barszcz z ziemniakami, gołąbki, sos pomidorowy, kompot owocowy *1,3,7,9
PODWIECZOREK sezamki, gruszki*11

24.09.2020 r.
Czwartek
ŚNIADANIE Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor, kawa zbożowa*1,7
II ŚNIADANIE marchew
OBIAD Krem paprykowy z grzankami czosnkowymi, pieczeń rzymska, marchew zasmażana, ziemniaki, kompot owocowy *1,3,7,9
PODWIECZOREK szklanka soku Kubuś, chrupki

25.09.2020 r.
Piątek
ŚNIADANIE Pieczywo mieszane z pastą z makreli wędzonej i sera białego, herbata z cytryną. *1,4,7
II ŚNIADANIE winogrono
OBIAD Zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki zapiekane z cebulką i czosnkiem, szczypiorek, banan, kompot *1,7,9
PODWIECZOREK ciasto ucierane z budyniem i jagodami (własny wypiek) soczek *1,3,7


ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (arachidowe).
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne.
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki.
13. Łubin.
14. Mięczaki.