Jadłospis

Co mamy pysznego na kolejne dni?

09.03.2020 r.
Poniedziałek
ŚNIADANIE Bułki wieloziarniste oraz chleb z masłem, kiełbasa krakowska,herbata z sokiem malinowym. *1
II ŚNIADANIE kalarepa
OBIAD krupnik z kaszą jaglaną, spaghetti, kompot owocowy. *1,3,7,9
PODWIECZOREK koktajl z owoców leśnych i bananów, chrupki*1,7

10.03.2020 r.
Wtorek
ŚNIADANIE Pieczywo mieszane z pastą z ciecierzycy, kawa zbożowa.*1,7
II ŚNIADANIE morele suszone
OBIAD krem z marchewki z groszkiem ptysiowym, kotlet drobiowy, mizeria, ziemniaki, kompot owocowy*1,3,7,9
PODWIECZOREK pomarańcze, biszkopty *1

11.03.2020 r.
Środa
ŚNIADANIE Pieczywo mieszane z masłem, szynką, pomidor, herbata z cytryną*1
II ŚNIADANIE pomarańcze
OBIAD rosół z makaronem, fasolka po bretońsku, chleb, kompot owocowy *1,3,7,9
PODWIECZOREK bułki cynamonowe z masłem i dżemem, kakao *1,7

12.03.2020 r.
Czwartek
ŚNIADANIE Pieczywo mieszane z pastą z jajek i szynki, kawa zbożowa*1,3,7
II ŚNIADANIE jabłka
OBIAD zupa ogórkowa, pulpety w sosie pieczarkowym, ziemniaki, kapusta biała gotowana, kompot owocowy *1,3,7,9
PODWIECZOREK kolorowa galaretka

13.03.2020 r.
Piątek
ŚNIADANIE Pieczywo mieszane z pastą rybną z serem białym, herbata z cytryną. *1,4,7
II ŚNIADANIE banany
OBIAD zupa pomidorowa z lanym ciastem, ryż na mleku z musem jabłkowym, kompot owocowy. *1,3,7,9
PODWIECZOREK tosty z serem żółtym, herbata owocowa*1


ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (arachidowe).
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne.
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki.
13. Łubin.
14. Mięczaki.